Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 00:39 - Кратки наброски относно пушенето, лявото и дясното
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
0



Кратки наброски относно пушенето, лявото и дясното
Хората които симпатизират на левите идеи са доста по солидарни от симпатизантите на десните. Докато левите симпатизират на едни лесносмилаеми и изчистени теоритично догми, привържениците на десните идеи са различни видове и в общи линии, подкрепят становища с различни багри. Един може да бъде квалифициран като десен заради екстремните си религиозни влечения, друг поради ненависта си към комунизма, трети поради непримиримостта му към нравственните девиации, четвърти поради нещо друго...именно поради тази причина няма някакъв силно изразен десен фронт. Ако погледнете и в България единственното което обедини в края на 80те години на миналия век хора с различни вкусове, идеи и визии беше ненавистта към комунизма и неговите метастазисни форми. Именно поради тази причина се конгломерира и СДС ( Съюза на демократичните сили), който включваше в редиците си твърде "шарен" материал и след като известно време успя да бъде относително хомогенна смес след като постигна своята цел, се саморазпадна на съставните си части ( та даже и разни нови модификацийки се получиха при разпада) и до днес в България СДС е смехотворна сбирщина от амбициозни партогеносета с мътни идеи и още по-мътна визия за политическа платформа ( по всяка вероятност породени от вътрешни междуособици и липса на ярка линия по която да се движи формацията).
Погледнете и в този форум. Хората с убеждения в центъра, в дясно или онези дето не са даже на ветропоказателя, са рядко хомогенни и солидарни относно дадени теми. При тях изобилства от разлики в тратирането на субекта и всеки си е свободен и уникален по свой си начин, докато любителите на левите идеи често се сполтяват в агитки и дружно громят идейния враг. Просто левите идеи предполагат солидарност и задружност.
Пушенето, както знаем е акт познат ни от векове и приеман точно по същия начин от различните членове на обществото, както се приемани и политическите идеи. Едни са яростни противници на това деяние, други си пушат и пет пари не дават за това, че биват заклеймявани и обявявани за "лош материял".
Не случайно едни от първите радетели и борци против пушачите са нацистите. Винаги когато наблюдаваме концентрация на емоционалност и солидарност най-лесните мишени за обединената и екзалтирана тълпа са всичките девианти. Било то евреи, цигани, хомосексуалисти, пушачи или даже такива които са "не чак до там обхванати от всеобщото опиянение" в единението на правоверните. Разбира се, пушачите не били отвеждани в концентрационни лагери както е било правено с членовете на "неарийските" малцинства, но тъй като самият фюрер е ненавиждал пушачите мерките на нацистка Германия против потребителите на никотиновите деривати са били много близки до онези които се провеждат днес масово по света. Данъците на тютюневи изделия били повишени ( има ли пари в нешо, разбира се то ще бъде първото към което ще се насочат правоверните), забранено било пушенето в трамваи, автобуси, киносалони и някои заведения.
Тъй като все пак мнозина от най-приближените му съратници са били пушачи - от Ева Браун като минеш през Борман и стигнеш до Гьоринг, Хитлер е нямало как да бъде хептен агресивен в тези си действия, но е правил абсолютно всичко възможно да пропагандира антипушаческите си настроения и становище винаги когато е имал възможност. Разбира се, сами се досещате сигурно, че той самият е бил пушач в младостта си, а както знаем еничарите-непушачи са най-ревностни борци в борбата за "чист въздух" и прогрес на нацията.
Когато стане дума за активни мероприятия на "прогресивното човечество" срещу девианти, винаги имайте едно на ум. Или става дума за много пари или някой иска да лимитира свободата на част от данъкоплатците и да сплоти "здравите сили" с по-як пропаганден цемент.
 
* * *
 .Йезуите, просто не влизай в заведение за пушачи и проблема ти е решен. Не виждам нищо лошо в това?
Фанта, резерватите произвеждат цигари като на световно. Имам чувството, че барем половин Канада ( може би 1/3 статистически) пуши цигари произведени от "нечакдотамбледоликите" ни братовчеди. Аз, лично, пуша холандски тютюн "Drum" (собственоръчно си свивам цигарите...тъй де...да пушиш цигара с филтър е все едно да шибаш с презерватив...не са за мен тия работи...и заради това си купувам тютюна на ангро от "Costco". Средно около $300 долара на месец ми излиза, ама пък в края на краищата...money are just money, but a good smoke is delight!
Cruela, ами лятно време пуша в задния си двор ( имам разкошен такъв), а зимно - в гаража ( там съм си устроил пушачески ъгъл...специално шкафче с тютюн, пури, цигари, запалки, електрически радиатор, библиотека с около 2-3 дузини подръчни книги(които след прочитането заменям), масичка с табла и два стола, бутилка ром и...толкова...този мой "остров" е на не повече от 3 квадратни метра, в единия ъгъл и ме устройва, превъзходно. В работата си имаме една дървена барачка ( където ходим през паузите), а на "другата ми работа" ( в академията) в паузите пуша баш пред студиото в което преподавам.
Никога не пуша пред непушачи ( без тяхно разрешение), дори и на "чист въздух". Толкова...уважавай ближния си, но очаквай и ти уважение.
16-17 Dec 2011



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804091
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031