Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 21:12 - Как да освободим колата си от паяк ,без да платим една стотинка!
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 2189 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бургазлии намерили цаката на паяка и могат да освобождават колите си без да платят нито стотинка, разкри днес по време на заседанията на комисиите към Общински съвет-Бургас председателят на местната структура на БСП Евгений Мосинов. По думите му все по-често шофьори, чиито автомобили са репатрирани, пускали сигнал в Районна прокуратура, откъдето разпореждали незабавното освобождаване на МПС-о. Това било обичайната практика.   Оказва се, че има сериозни пропуски в наредбата, а и много често общинските служители вдигали автомобилите без да известят ОД на МВР-Бургас. По този начин действието им вместо отстраняване на нарушител, се превръща в обсебване на чужда собственост, което подпомага за безпроблемното освобождаване на колите от наказателния паркинг, разказа пред сащисаните погледи на колегите си Евгений Мосинов.

image   Общинският съветник е вносител на предложението за промяна на общинската наредба в частта, касаеща заплащането на глобите за репатриране. Според Мосинов далеч по-удачно и от юридическа гледна точка, и от чисто човешка, е колите да могат да се освобождават и без плащане на таксата за репатрация на момента, каквото е условието сега, а да се търсят други правни способи за събирането на сумите. Лидерът на БСП-Бургас даде пример със събирането на глобите към КАТ, наказателните постановления на УКОРС и други подобни актове.   По ирония на съдбата кантората на мастития бургаски адвокат се намира точно срещу наказателния паркинг на „Оборище“. Общоизвестен факт е, че той е най-големият противник на синята зона и „паяка“ и при сегашната ситуация Мосинов има ежеминутен поглед върху случващо се на наказателния паркинг. Там преди време той среща пенсионер „с чепка грозде“, който очевидно го е вдъхновил, за да предложи промените в общинската наредба.   „Видях възрастен мъж, който беше съсипан. Дошъл е от село Полски извор (б.а. Община Камено), за да отиде на лекар. Спрял е до пазара на Краснодар, за да си вземе чепка грозде и веднага са му вдигнали колата. Вървял е пеш до наказателния паркинг на ул.“Оборище“, защото е нямал пари. Имал е 10 лева, с които да зареди гориво. Щеше да припадне като чу, че трябва да плаща такса за репатриране и глоба, за да вземе колата си. Откъде този човек в точния момент да ги намери тези пари? Нито може да се прибере в Полски извор, нито да си плати глоба. Какво трябва да прави?“, разказа Евгений Мосинов, видимо заинтригуван историята на човечеца от каменското село. Колегите му в комисията обаче не бяха толкова въодушевени и завършекът на историята така и не стана известен.   Докладната на БСП пък не срещна подкрепата на мнозинството, макар и сериозно да разбуни духовете в комисията. - See more at: http://blitzbg.info/1002#sthash.N9BtTgvt.dpuf



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Ами
28.07.2014 21:48
днес гледах едно руско клипче. Рускинята,хубавичка, се поразсъблече, минаха на майтапчета,поговориха,смяха се,че беше по пликчета и и пуснаха джипа! Ама човещината при тях минава,при нас е отчайващо.И с жените и с чиновниците и с ...всичко! При нас е ПАРИ!
цитирай
2. aip55 - Време е
03.08.2014 17:06
да се вдигнем на бунт срещу сините зони и паркинги. Та нали за това си плащаме данъците, за да можем да си караме колите свободно, без никакви ограничения!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538778
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833