Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: kamen1980
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 19867
Постинги: 23
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.06.2014 15:00 - Как да се справим със загубите
Автор: kamen1980 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 303 Коментари: 0 Гласове:
0



 Имайки предвид преходния характер на всичката жива и нежива материя във вселената, не трябва да се подаваме на тежките емоционални състояния, които ни връхлитат след загубата на нещо скъпо. Нещо, което е имало особена стойност в живота ни. Да, знам, че е лесно да се говори философски, но до голяма степен философските разбирания за живота могат да ни предпазят от катастрофални настроения, които да повлекат след себе си, целия ни живот. 

  Ако се чудиш как да се справиш с даден проблем, помисли от какво е породен. В този ред на мисли се постарайте да не приемате заобикалящия ви свят като константа или абсолютна стойност във времето и пространството. Това не означава, че трябва да се стремите да не се обвързвате и да не се впускате в дълбоки емоционални отношения, а по- скоро да търсите разбиране спрямо мимолетността на материята.

   Съвсем естествено е да изпаднем в меланхолични и депресивни състояния при загубата на близък за нас човек. Това е нещо нормално, човекът е емоционално същество и това го прави лесно раним и уязвим. В никакъв случай не се опитвайте да избягате от тази си природа. Точно обратното отпуснете се и се оставете на обзелите ви състояния да ви разтърсят до краен предел. Успеете ли да го направите ще почувствате как се настанява у вас нотка на смиреност, която ще възвърне както душевния ви мир така и стабилността на психиката ви. В противен случай, рискувате да бъдете преследвани от емоциите породени в момента на загубата на близкия ви дълго време. Не казвам, че няма да си спомняте и няма да се натъжавате, но това ще се случва по друг начин, ще съзнаете механиката на страданието и тъгата като естествена част от човешкия живот. Много често щастието се преследва от хората по безумен и тотално неискрен начин и вместо да откриват в дълбочина себе си (като индивид), хората се крият зад все по големи маски.
  Естествено винаги можете да се доверите на психолог (тук), който ще изслуша обстойно проблемите ви и ще ви насочи как точно да ги локализирате и преборите.  




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене