Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 11:58 - Новгородска юрта, като тази в Плиска, доказва, че прабългарите са урало финските руси турки на Иречек
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1921 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.07.2014 12:04


 В гравюра от 16 век на град Новгород  в заградено и оградено място приличащо на описанието на прабългарската дървена Плиска преди  дунавските прабългари* да направят първият каменен град, по средата му е издигната юртата на кхана. Точно такава юрта на подобно място в упоменатата Плиска бе намерена от бг научените работници и техните учени сътрудици с висше образувание по специалността.

image   Юрта ( в ляво ограденото б.а), като тази в Плиска от Новгородския пейзаж с мост

image   Както предсказа пророкът Му Ибан на психопата боцман, не Тъпото, а и другият Ибан произхода на българите трябвало да се търси около Волга. И там оказа се, че е бил намерен от Иречек, но го споменал само мимоходом в " гл. V Преселението на Уралските българи и основаване на силното господарство въ Мизия въ 679 г. "

Пишейки за произхода на " неславянското племе българи ", като покорили " високо културните славяни " "съвършено изгубили своята народност и се превърнали от уралски фини в задблкански славяни. " 
" Тоя заплетен въпрос " пише двадесет и две годишният професор от Софийският университет, мимоходом изяснил произхода на българите чиято 160 годишнина, ще бъде чествувана от БАН тази година, бил решен от Шафарик.  " Според неговият възглед Българите, т.е. ордата, която завзела Мизия под предводителството на Аспаруха в 679 г, а също и родствента ней орда при кама и Волга принадлежала към Уралското, т.е. чудското или финското племе. "

Ама нали и точно това пророкува Ибан Стоянов, но изчерпателно, като първият българин, защото Иречек и чичо му Шафарик са чехи, " произхода на Българите трябвало да се търси около Волга и Кавказ". Не излагат пророкът Му Ибан на психопаа боцман, последва Тъпото, пак са първи след научените боцкани.
  Везд Ист Анарх с неговият пълен член, научно потвърждава наученото пророчество на боцканите
  Юртата бе намерена и то не къде, а там където пророкуваха, сред Уралските фини или както са известни на науката прабългарсистика русите турци.
  Ето, че вярата надделя над науката и показа правотата на пророчеството на Ибан Стоянов, първият българин, защото Иречек и Шафарик са чехи предсказал волжския произход на българите. заслужава си да го качат на миндера, като тук на пангара.

  ============================================================================
* - според науката българите  доказано, са построили първият си град в девети век, защото има историческо сведение от Захари Ритор за  упоменати българи в Иберия, които имат градове още в шести век, т.е. са съвсем различни етноси, без  териториална или времева допирна точка,  разделени на огромни рзстояния и във времето и териториално  за да си заслужава да забавляваме арменски интерпретации за откритите българи и намереният им произход в арменската литературна традиция на 19 век, дължащ се на това и подобни преводачески интерпретирани звуково сведения без наличната историческа хомогенност липсващи обоснованост  от гл т на ист процес .
Цели триста години регресия е малко множко за една наука. Още повече, че в същото достигнало, като през развален телефон през три езика съобщение на Захари Ритор, от което пък за капак се използват преводни звучения и така се откриват наименовани от преводачи народи нарени от тях "българи",  се споменават още два други вида българи, които обаче нямали градове и живеели в шатри.  - Захарий Ритор  е използвал " българи" да обозначи и е описал поне два коренно съвсем различни един от друг етноса, все наречени от него българи, без да сме сигурни , какво общо могат да имат с българите на българската история, освен звуково съвпадение на имена чрeз транскрипцията му от няколко езика, едните от които обaче не се различава по дадените характеристики от оногундури и са част от изброенитеб редом с оногундури номадски племена, които живеят в шатри: 
" Страната на Базгун,  със своя собствен език, която граничи и се разпростира до Каспийските Порти и морето, Портите в земята на хуните.  И отвъд Портите ( Каспийските б.а.) са БЪЛГАРИТЕ със техен собствен език,  варварски народ, и те имат градове, и Аланите, и те имат пет града, и мъжете от расата на Даду, и те живеят в  планините и имат крепости;  Уногурите,  хора, които живеят в палатки, народа на Огурите, на Сабирите, ( сещам се за седемте славянски племена и Сабирите б.а.) , БЪЛГАРСКИЯ (  виж по-гoре другите българи, които имат градове за разлика от тези б.а.), на Котригурите, Аварите ,   на Хазарите, на Дирмр, на Сарургур, на Багарслик ( бгрл, пак българи б.а.) , на Кхулас, на Абдел ,  на Ефталитите,  тези тринадесет народи живеят в шатри; и те  се прехранват от плътта  на едрия рогат добитък и риба и диви зверове и от оръжие. "  
Доколко едните " българи" са българите, а другите  " българи " не са,  то  " българите"   с градовете не може  да са българите на  българската историография, защото според науката българите построили първият си град в девети век, а тук упоменати българи имат градове още в шести.  Цели триста години регресия е малко множко за една наука, но е само миг за едно пророчество.   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865177
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930